Çocuk Ergen Psikoloğu &
Pedagog Desteği
Yaşam serüvenimizde hepimiz kendimiz ile, arkadaşlarımız ile, karşı cinsler ile, ailelerimiz ile ve eninde sonunda yaşam hedeflerimiz ile olan ilişkilerimizde çatışmalar, sorunlar ve zorluklar ile karşılaşırız.
Sağlıklı kişi sorunsuz kişi değil, sorun ortaya çıktığında bununla baş etme gücüne sahip kişidir.
İşte bu nedenle sizlere ve çocuklarınıza geçerli yöntemlerle danışmanlık vererek, çözüme sağlıklı yollardan ulaşmanıza yardımcı olmayı amaçlamaktayım.
Uzman Klinik Psikolog Anıl Yetişen
ÇALIŞMA ALANLARIM
Kardeş kıskançlığı, okul uyum sorunları, kayıp, yas, davranış bozukluğu, gelişim danışmanlığı, iki yaş, okul dönemi, boşanma, aile danışmanlığı, ergenlik dönemi, genç danışmanlığı, okul başarısı, internet ve oyun bağımlılığı, yeme bozuklukları, kaka tutma, çocukluk çağı travmaları, bağlanma, öz güven kazandırma, kendini ifade etme, beceri kazanımı, arkadaş ilişkileri, çekingenlik,yeni davranışlar kazandırma, alışkanlıklar,
bebek gelişimi, ebeveyn danışmanlığı, uyku sorunları, korkular ve kaygı bozukluğu.
Neden çocuk psikoloğuna gidilir?
Kabul gören görüşe göre insan kişiliğininin %80-85′i 0-6 yaş arasında şekillenmektedir. Çocukluk döneminde sağlanan destek ve psikolojik takip ileride oluşabilecek birçok sorunun önüne geçebilir.
Çocuk psikolojisinde en etkili yöntem nedir?
Bilimsel olarak kanıtlanmış, tüm dünyada çocuk psikologlarının, çocuklar ile düzenlediği seanslarda kullandığı yöntem 'oyun terapisi'dir.
OYUN TERAPİSİ
2-12 arası çocuklar ile çalışılan terapi biçimine
oyun terapisi denir.
Çocukların dünyayı tanımaları, öğrenme süreçleri, zihinsel fonksiyonlarının gelişimi oyun kapasitelerinin genişliği ile alakalıdır. Çocuğun neredeyse tüm dünyasının oyun ve oyuncaklar olduğu düşünüldüğünde onu tanımanın, onunla iletişime geçmenin en kolay yolu oyun ve oyuncaklardır.
ÇOCUK TERAPiSi
Çocukluk, kişilik gelişiminin en önemli kısmıdır. Bu süreçte çocuklar, yaşanan çevresel, psikolojik faktörlerden etkilenebilmektedir.
Bu sebeple, çocukluk dönemi sorunları,
çocuk psikologları tarafından terapi ile çalışılmaktadır.
Çocuğun içinde bulunduğu süreci en sağlıklı şekilde atlatabilmesi, yetişkinlik yıllarında kalıcı bir takım sorunların oluşmaması ve ileride karşılaştığı durumlarda başa çıkma yolları kazanması terapinin ana amaçlarındandır
Gelişim danışmanlığı ile çocukların yaşlarına uygun becerileri kazanması, anne ile iletişiminin desteklenmesi, uygulama örnekleri ile çocuk ile geçirilen kaliteli zamanın arttırılması amaçlanmaktadır.
Okul dönemindeki her dört çocuktan biri DEHB tanısı şüphesi ile kliniğe gelmektedir.
Doğru testler ile değerlendirilip,
doğru eğitim planı uygulanan çocukların hızla gelişim gösterdikleri gözlenmiştir.
Çocuk psikolojisi, 0-12 yaş gelişim dönemini, çocuğun bağlanma biçimlerini, ebeveyn çocuk ilişkisini, yeni davranışlar kazandırmayı, çocuğun duygu ve düşüncelerini ve dünyayı anlamasını çalışan, inceleyen bir bilim dalıdır.
ERGENLİK DÖNEMİ ve GENÇ
DANIŞMANLIĞI
Ergenlik kişiliğin oluşumu için önemli bir süreçtir. Konu kişiliğimiz olunca da onun oturması çalkantılar, çatışmalar, uyum ve uyumsuzluklar yaratabiliyor.
Ergenlik insan gelişiminin en önemli dönemi olduğundan bu dönem hem kendine has hem de kişiye özgü benzerlikler ve büyük farklılar göstermektedir.