top of page
  • Yazarın fotoğrafıAnıl Yetişen

Yeni yürümeye başlayan çocuklardan öğreneceklerimiz var

Yeni yürümeye başlayan çocuklardan öğreneceklerimiz var


1. Başarısızlıktan sonra asla vazgeçme

Yeni yürümeye başlayan çocuklar başarılı olduklarından daha fazla başarısız olurlar. Sıklıkla yere düşerler, kıyafetlerini tersten giyerler ve her gün sinirlerlenir, sonra sonra da bunları öğrenirler. Başarısızlıklarından utanmazlar ve yetersiz oldukları sonucuna varmazlar. Bunun yerine, tekrar ayağa kalkarlar ve denemeye devam ederler.-


2. Yürekten sev

Yeni yürümeye başlayan çocuklar kimi sevdiklerini bilirler ve değer verdikleri insanlar tarafından incinmekten korkmazlar. Kimin daha fazla şefkat gösterdiğine dair iyi niyetleri veya endişeleri saymazlar. Sadece insanları yürekten severler.


3. Kendin ol

Saçları dağınık olsun ya da odadaki tek çocuk olsun, küçük çocuklar diğer insanların onları nasıl algıladığıyla ilgilenmezler. Kendileri olmakla çok meşguller.


4. Meraklı ol

Yeni yürümeye başlayan çocuklar çok meraklıdır. Bitmek tükenmek bilmeyen sorular sorarlar, ulaşabilecekleri her çekmeceyi açarlar, mümkün olduğunca çok şey öğrenmek isterler.


5. Anın tadını çıkar

İki yaşında olmanın en büyük avantajlarından biri, geçmiş hakkında çok az pişmanlık duymaları ve gelecek hakkında daha az endişe hissetmeleridir.


6. Dürüstlükle Konuş

Yeni şapkanızın çirkin olup olmadığını bilmek istiyorsanız, küçük bir çocuğa sorun. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, yanıt duymak isteyeceğiniz bir yanıt olmasa bile dürüst görüşlerini paylaşmaktan çekinmezler.


7. Sabırlı ol

Tabii ki, her konuda o kadar sabırlı değiller (örneğin, yapmak istemedikleri bir şeyi yapmaları istendiğinde). Ancak bir yürümeye başlayan çocuğun yatırım yaptıkları bir şeyi yapmaya çalışmasını izlemek, size kendi sabrınız hakkında çok şey öğretebilir.


8. Sadece acıktığında ye

Ne zaman yemek yemeleri gerektiğini bilmek için bedenlerini dinlerler.


9. İhtiyacın olduğunda yardım iste

Yeni yürümeye başlayan çocuklar son derece bağımsız olabilseler de (genellikle sınırlarını tanımakta zorlanırlar), aynı zamanda yardım da isterler.


10. Hayattaki küçük anları Değerlendirin

Yeni yürümeye başlayan çocuklar süslü şeyleri veya pahalı gezileri umursamazlar. Hayattaki küçük anlarda çok etkilenirler - tarladaki bir çiçek, gökten yağan yağmur veya oynayacakları, yeni bir kutu; çoğu zaman hayatın en basit zevklerinde büyük neşe bulurlar.






5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page