top of page

Uzman Çocuk Psikoloğu

Pedagog desteği

Image by Dakota Corbin

Çocukluk dönemi kişilik gelişiminin oluşmaya başladığı bir dönemdir.

Kabul gören görüşlere göre insan kişiliğininin %80-85′ i 0-6 yaş arasında şekillenmektedir. Bu açıdan baktığımızda çocukluk döneminde pedagojik destek ve psikolojik takip ileride oluşabilecek zorlukların önüne geçmektedir.

Bu sebeple aileler danışmanlık almak için çocuk psikologlarına / pedagoglara randevu alarak başvurmaktadır.

Çocuklukta karşılaşılan sorunlar, yetişkinlikte kişinin karakterini, düşünce yapısını, öz-güvenini, soyalleşmesini, alışkanlıklarını, davranışlarını, tutumlarını büyük ölçüde etkilemektedir.

Çocukluk ve bebeklik kendine has bir şekilde çocuğun ve bebeğin hızla değişim gösterdiği dönemlerdir.  Bu dönem fiziksel, sosyal, psikolojik, bilişsel açılardan hızla geçişler içermektedir.

Bu dönem değişikliklerine uyum sağlamakta ve çevresel faktörler ile ilişki kurmada ve başa çıkmada bir takım güçlükler görülebilir.

 

Çocuklukta karşılaşılan durumlar ile ilgili destek almak için çocuk psikoloğuna, pedagog desteğine randevu alarak başvurulmaktadır. 

Çocukluk dönemine ilişkin bazı davranış değişiklikleri bulunmaktadır.

Çocukluk sürecinde gerek çevresel faktörlerin etkisi, gerek içsel sebeplerden dolayı davranış problemleri meydana gelebilir.

 

Davranış değişikliğine sebep olabilecek çevresel faktörleri şu şekilde sayabiliriz; aile içi şiddet, boşanma sürecinde olan ebeveynler, televizyon - telefon - tablet bağımlılığı, çocuğa  yakın birinin ölümü, okul değişikliği, taşınma, travma v.b gibi durumlar. 

Çocuklukta karşılaşılan davranış değişikliklerini de sıralamak gerekirse; alt ıslatma, parmak emme, kreş uyum problemleri, iki yaş sendromu, vurma, atma, içe kapanıklık-olağan dışı durgunluk, yaygın korkular, okula gitmek istememe, kardeş kıskançlığı, performans kaygısı, fobiler, utangaçlık, içe kapanıklık, motivasyon eksikliği, ilgi kaybı, konuşmama, okul uyum sorunları, ödev yapmama şeklinde sayılabilir.

Ebeveynler, bebeklik ve çocukluk dönemi ile ilgili bir çocuk psikoloğuna / pedagog desteğine randevu alarak başvurma ihtiyacı duyabilirler. 

Bazen çocuğu ile etkili iletişim yollarını aramak için bazen gelişimi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bazen de çocukluk yıllarında karşılaşılan zorluklarla başa çıkmak için çocuk psikoloğuna / pedagog desteğine randevu alarak başvuru yapmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Çocukluk dönemine ilişkin, çocuğun gelişimsel takibinin yapılması ve bir pedagog çocuk psikoloğundan randevu alarak başvurulmasına ilişkin iyide bir deyim var “ağaç yaş iken eğilir”.

İşte bunun için çocuğun birey olma yolunda adım adım tırmandığı gelişim basamaklarına hakim olan uzman çocuk psikoloğu / pedagog olarak, karşılaşılan güçlüklerde kolaylık yaşamaları için ailelere ve çocuklara pedagojik danışmanlık, oyun terapisi, aile danışmanlığı ile destek olmaktayım. 

Oyun terapisi, pedagog, uzman çocuk psikoloğu randevusu için iletişime geçebilirsiniz.

En önemli nokta çocuklar için kendi içlerinde bulunan güçlü yanların keşfidir.

Düzenlediğim seanslar ile çocuğun içinde bulunduğu süreci en sağlıklı şekilde atlatabilmesi, yetişkinlik yıllarında kalıcı bir takım sorunların oluşmaması ve ileride karşılaştığı durumlarda başa çıkma yollarını kazanmasını amaçlamaktayım. 

Oyun terapisi, pedagog desteği, uzman çocuk psikoloğu arayışınız ile ilgi randevu almak için telefon ile iletişime geçebilirsiniz.

Seanslara ek olarak sağlanan aile danışmanlığı ile sonuca en hızlı yoldan ulaşmak amaçlanır. 

Oyun terapisi seansı ile birlikte ailelere çocuklara yeni davranışlar kazandırmaları için danışmanlık hizmeti de sunmaktayım. 

Aileler ile  yaptığım düzenli görüşmeler, aile danışmanlığı; çocuğa kazandırılması amaçlanan davranışların başarı ile sonuçlanması için gereklidir. Ebeveyn danışmanlığı ile aileler çocuklarının gelişim dönemlerine uygun, ihtiyaçlarına yönelik destek almaktadır.

Ebeveyn danışmanlığı, pedagog desteğine tüm dünyada giderek artan bir ilgi görülmektedir. 

Siz de uzman çocuk psikoloğu, pedagog, oyun terapisi randevusu almak için iletişime hemen geçebilirsiniz. 

bottom of page